Pasta twarożkowa – wg przepisu dr J. Budwig

» Opublikowano przez dnia 15.07.2013 w Przepisy dla seniorów | 0 opinii

Pasta twarożkowa – wg przepisu dr J. Budwig

Składniki:

  • 12,5 g chudego (!) twarożku (najlepiej sera koziego),
  • 200 ml jogurtu naturalnego,
  • 8 łyżek oleju lnianego (100 ml) tłoczonego na zimno,
  • 5 łyżek miodu naturalnego,
  • szczypta kurkumy, cynamonu, imbiru suszonego,
  • po 1 łyżeczce rodzynek, wiórków kokosowych, płatków migdałowych,

Wykonanie:

Najpierw zmiksować twarożek z jogurtem i olejem lnianym przez 5 minut, aby wszystko dokładnie się wymieszało. Potem dodać miód, cynamon, imbir, wiórki kokosowe i rodzynki. Delikatnie wymieszać. Lekko schłodzić w lodówce. Podawać do razowego pieczywa.


Jaka jest Twoja opinia?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*