Dorsz w piwie – danie lekkostrawne, niskotłuszczowe i niskocholesterolowe

» Opublikowano przez dnia 11.04.2013 w Przepisy dla seniorów | 0 opinii

Dorsz w piwie – danie lekkostrawne, niskotłuszczowe i niskocholesterolowe

Składniki

  • 500 g filetów z dorsza
  • 150 g płatków zbożowych (owsianych lub pszennych)
  • 1 jajko, 1 szklanka mąki orkiszowej, 1,5 szklanki piwa,
  • 1 łyżka soli czosnkowej , olej,

Wykonanie:

Połączyć ze sobą jajko, piwo, mąkę i przyprawy. Zanurzać kawałki ryby w tak przygotowanym cieście piwnym. Posypać rybę płatkami zbożowymi. Upiec rybę w średnio nagrzanym piekarniku aż będzie złocista lub usmażyć na patelni.


Jaka jest Twoja opinia?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*